Bu Blogda Ara

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Vanilya Özütü

Yeni kitabımı aldığımdan beri bir vanilya özütü yapmayı planlamıştım. Aslında kolay bir işlem ama uygun malzemeleri bulup almam gerekti. Tatlılarda ben de normalde vanilin yazan toz paketleri kullanıyordum ancak Cafe Fernando'nun kitabını aldım ve dedim ki evet benim de bir vanilya özütüm olmalı.


Gerekenler:

-2 adet çubuk vanilya
-1 su bardağı votka
-ağzı kapalı cam kavanoz/şişe


Yapılışı:

Önce vanilya çubuklarını bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye böldüm ve kavanozumun içine sığması için de parçalara ayırdım. Üzerine 1 bardak votkayı döktüm ve kapağını kapatıp kuru ve serin bir yerde 2 ay sonra kullanmak üzere kenara kaldırdım.


Bu özüt kullanıldıkça üzerine takviye yapılarak çoğaltılabiliyor. İçinde tohum olmayan sade vanilya çubuklarıyla da bu özütü besleyebiliriz. Şişeye ekleyeceğim her 10 adet boş vanilya çubuğu için çubukları ekledikten 1 ay sonra 3 yemek kaşığı votka eklemem gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder