Malzemeler:
-3 adet yufka-1/2 lt. süt
-100 gr. tereyağı
-3 yumurta
-4 kabak
-2 havuç
-250 gr. beyaz peynir
-1/2 demet dereotu
-pulbiber
-Tuz-karabiber
Yapılışı:
Öncelikle ocağı yakıp tereyağını erimesi için kendi haline bıraktım. Sonra da kabakları ve havuçları soyup rendeledim. Kabaklar çok suyunu bırakmasınlar diye avcumun içinde sıkıp bir parça kağıt havlunun üzerine koydum. Bu sırada dereotunu ince ince kıydım ve beyaz peyniri rendeledim. Büyük bir kaseye yumurtaları kırıp çırptım üzerine erimiş tereyağını ve sütü ekleyip karıştırdım baharatları da içine attım.
Yufkaları elimde didikleyerek sıvı karışımın içine attım diğer yanda da rendelenmiş ve kıyılmış malzemeleri birbirine karıştırdım. En sonunda iki harcı birbirine karıştırdım, karıştırmak için kullanılacak kabın yeterince büyük olması gerekiyor yoksa birbirine harmanlamak çok zorlaşıyor.
Fırını 180 dereceye ayarladım ve fırın kabımı biraz yağladım. En sonunda harcımı kaba boşalttım üstünü düzelttim biraz da pul biber serptim ve yaklaşık 45 dakika pişirdim.
Hazırlaması çok kolay, belki biraz daha baharat konabilir. Ben 2 kabak ve 2 havuçla yapmak zorunda kaldığım için yufkası daha bol oldu. Ancak hızlı ve gerçekten kolay bir şekilde doyurucu bir yemek yapmak isteseydim ne yapardım? Evet tam olarak bu kabaklı ve havuçlu böreği fırına verir ve afiyetle yerdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder