Bu Blogda Ara

26 Şubat 2014 Çarşamba

Zerdeçallı İrmikli Kek

Yine Lübnan Mutfağı'ndan, bu sefer bir tatlı... Adı ilginç, içindekiler de değişik ve yumurta da yok bu kekin içinde. Biraz dağılıyor ama sanırım yumurta konarak da yapılabilir.


Malzemeler:


-300 gr irmik
-250 gr un
-300 gr toz şeker
-400 gr süt
-50 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-100 gr sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı toz anason
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
-1 paket kabartma tozu
-25 gr çamfıstığı
-1 çorba kaşığı tahin



Hazırlanışı:


Unla, irmiği tereyağ ve sıvıyağ ile karıştırdım. Şekeri, baharatları, kabartma tozunu ilave edip sütü de koydum. Orta boy bir turta tepsisinin içini tahinle sıvadım sonra da içine kek hamurunu boşalttım. Üzerine çam fıstıklarını serpiştirdim. 


1 saat 15 dakika dinlenmeye bıraktım. Son 15 dakikaya girdiğimde de fırını 200 dereceye ayarladım. Sonra keki fırına verip 20 dakika pişirdim. 


Kitapta 250 derece 20 dakika yazıyordu derecesi çok yüksek geldi ve 200'e ayarladım. 20 dakika fırında tuttum ama daha az olabilirdi biraz fazla kızardı sanırım o yüzden fırına sürekli bakarak duruma göre ayarlamak gerekiyor. Sonuç olarak zerdeçallı irmikli kek, farklı baharatlarla tatlanan değişik bir denemeydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder