Malzemeler:
-300 gr irmik
-250 gr un
-300 gr toz şeker
-400 gr süt
-50 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-100 gr sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı toz anason
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
-1 paket kabartma tozu
-25 gr çamfıstığı
-1 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı:
Unla, irmiği tereyağ ve sıvıyağ ile karıştırdım. Şekeri, baharatları, kabartma tozunu ilave edip sütü de koydum. Orta boy bir turta tepsisinin içini tahinle sıvadım sonra da içine kek hamurunu boşalttım. Üzerine çam fıstıklarını serpiştirdim.
1 saat 15 dakika dinlenmeye bıraktım. Son 15 dakikaya girdiğimde de fırını 200 dereceye ayarladım. Sonra keki fırına verip 20 dakika pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder