Malzemeler:
- 100 gr yağ (50 gr margarin+50 gr ayçiçek)
-2 yumurta
-4 küçük muz
-225 gr un(elenmiş)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1/4 bardak süt
-100 gr şeker
-1 su bardağı damla çikolata
-1 tutam tarçın
Ana malzemeler |
Hazırlanışı:
Fırına gitmeye hazır canavar muffinler |
Öncelikle unumu, vanilyamı, tarçınımı, kabartma tozumu büyükçe bir kaba aldım ve içlerine de damla çikolatalarımı atıp karıştırdım. Başka bir yerde ise olgunlaşmış muzlarımı soyup çatalla ezdim. Muzlar olgunlaşmış olmalı çünkü bu sayede şeker oranları ve yumuşaklıkları artıp, tatlımızda güzel aromalar yaratabilecek kıvama geliyorlar. Yumurtalarımı kırıp önce bir çırptıktan sonra şekeri de katıp devam ettim. Sütü ve yağı da ekledikten sonra sıvı karışımım hazır oldu. Unlu karışımın içine sıvı karışımı yavaş yavaş döküp karıştırdım ve en son da muzları ilave ettim. İşte muffin harcım hazır...
Fırınımı önceden 180 derecede ısıtmıştım, renkli muffin kaplarımı da koymuştum bir tek içine eşit şekilde dağıtması kaldı. Normalde 12 tane çıkması gerekirken biraz fazla oldu gibi geldi ama gene de kaplara paylaştırdım. Tam fırına koymadan da üstüne birkaç tane damla çikolata serpince, daha güzel görüntüler elde edebilirsiniz. Onu da yaptıktan sonra 30 dakika kadar pişirdim. Kürdan batırma testiyle de piştiğinden emin oldum.
Çikolata parçaları dünyası |
Evet görüntüsü harika tadı da güzel ama ben gerçekten yediğimde muz tadı almak istemiştim. Damla çikolatayı da o kadar severim ki elimi hiç korkak alıştırmadan bol bol koymuşum tabi. Yani kısacası bu muffin, damla çikolatalı muffin olarak 1 numara; ama muzdan eser yok... Ayrıca bazıları o kadar çok kabardı ki, garip ve estetik olmayan-sanki hormonlu domatesmiş gibi- şekiller oluşturdular. Bunun nedenini de kaplara fazla harc koymaya bağladım. Ama tabii ki muffinlerime toz konduramam, kime yedirdiysem de bayıldı.:) Bir dahakine bolca muz, daha az çikolata...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder