Bu Blogda Ara

22 Eylül 2013 Pazar

Damla Çikolatalı ve Muzlu Muffin

Okul sezonu başlıyor. Evde oturup sakin sakin dizi, film izleyip, istediğimde yemek yapıp eğlenme zamanlarım sona erecek. Acaba buraya zaman ayırabilecek miyim büyük bir soru işareti. Ama gerçekten devam etmek istiyorum. Bakalım göreceğiz... Madem yarın okullar başlıyor bugün pek çok şey üreteyim dedim ve kolları sıvadım. Öncelikle evde 2 tane zavallı anamur muzu kalmıştı ve onları tek başına yemek dişimin kovuğunu bile doldurmazdı. Ben tam bir muz canavarıyım yani çok severim 10 tane olsa yiyebilirim. O yüzden de bu sıralar muffinlere ve cupcake'lere merak saldığım için muzlu bir muffin deneyeyim dedim. Aradım taradım bir sürü tarif buldum ve kendime bir şekilde uyarladım. Ama yaptığım muffin sonrasında da bazı sonuçlara ulaştım onları en son paylaşacağım.

Malzemeler:

- 100 gr yağ (50 gr margarin+50 gr ayçiçek)
-2 yumurta
-4 küçük muz
-225 gr un(elenmiş)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1/4 bardak süt
-100 gr şeker
-1 su bardağı damla çikolata
-1 tutam tarçın
Ana malzemeler


 Muffin yapmaktaki püf noktalardan biri sıvı ve katı malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp sonra birbirine yedirmek.(şekeri sıvı sayıyoruz.) Bir de mikser kullanmayıp, karışımın homojen olmasına uğraşmamak. Ayrıca malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı.

Hazırlanışı:

Fırına gitmeye hazır canavar muffinler

Öncelikle unumu, vanilyamı, tarçınımı, kabartma tozumu büyükçe bir kaba aldım ve içlerine de damla çikolatalarımı atıp karıştırdım. Başka bir yerde ise olgunlaşmış muzlarımı soyup çatalla ezdim. Muzlar olgunlaşmış olmalı çünkü bu sayede şeker oranları ve yumuşaklıkları artıp, tatlımızda güzel aromalar yaratabilecek kıvama geliyorlar. Yumurtalarımı kırıp önce bir çırptıktan sonra şekeri de katıp devam ettim. Sütü ve yağı da ekledikten sonra sıvı karışımım hazır oldu. Unlu karışımın içine sıvı karışımı yavaş yavaş döküp karıştırdım ve en son da muzları ilave ettim. İşte muffin harcım hazır...

 Fırınımı önceden 180 derecede ısıtmıştım, renkli muffin kaplarımı da koymuştum bir tek içine eşit şekilde dağıtması kaldı. Normalde 12 tane çıkması gerekirken biraz fazla oldu gibi geldi ama gene de kaplara paylaştırdım. Tam fırına koymadan da üstüne birkaç tane damla çikolata serpince, daha güzel görüntüler elde edebilirsiniz. Onu da yaptıktan sonra 30 dakika kadar pişirdim. Kürdan batırma testiyle de piştiğinden emin oldum.
Çikolata parçaları dünyası

Evet görüntüsü harika tadı da güzel ama ben gerçekten yediğimde muz tadı almak istemiştim. Damla çikolatayı da o kadar severim ki elimi hiç korkak alıştırmadan bol bol koymuşum tabi. Yani kısacası bu muffin, damla çikolatalı muffin olarak 1 numara; ama muzdan eser yok... Ayrıca bazıları o kadar çok kabardı ki, garip ve estetik olmayan-sanki hormonlu domatesmiş gibi- şekiller oluşturdular. Bunun nedenini de kaplara fazla harc koymaya bağladım. Ama tabii ki muffinlerime toz konduramam, kime yedirdiysem de bayıldı.:) Bir dahakine bolca muz, daha az çikolata...
Muffin pikniğine gidebilirim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder