Muffin denemelerime bir yenisini eklemek isterken Cafe Fernando sitesinde bir tarif buldum. Ama tam emin olamadım acaba nasıl olur bu hem tatlı hem tuzlu. Tabiiki merakla denemeye karar verdim.
Malzeme listesinde vişne reçeli vardı. Tarifi aldığım blogun yazarı da portakal marmeladını vişne reçeline değiştirmiş. E dedim ben de neden kayısı marmeladına değiştirmeyeyim.
Eğer malzemeler fazla gelirse diye küçük muffin kaplarımı da çıkarmıştım ama gerek kalmadı tam 12 tane muffin çıktı.Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı kayısı marmeladı
- 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2 yumurta
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı dolusu küp küp kesilmiş eski kaşar
Hazırlanışı:
Öncelikle fırınımı 180 derecede yaktım. Sonra kabağı ve eski kaşarı küp küp doğradım. Unu eleyip diğer kuru malzemeleri de içine kattım. Kabağın ve peynirin mufinin dibine çökmemesi için biraz una bulamak gerekiyor. kuru malzemelerden sonra yumurtaları da kırıp içine şekeri, yağı ve marmeladı da koyduktan sonra iyice çırptım.
Çok fazla karıştırmadan muffin kaplarını da ağzına kadar doldurmadan tepsiyi fırına verdim. Saatimi de 20 dakikaya kurdum ve çektim gittim.
Muffin pişirirken en önemli noktalardan birinin de fırını 5 dakikada bir kontrol etmek olduğunu anladım. Çünkü fırına koymamdan 10 dakika sonra baktığımda muffinlerin üstü harika sarımsı bir renkteyken bir 10 dakika daha geçtikten sonra geldiğimde yanmaya yüz tutmuş, ilgisizlikten kararmış muffinlerle karşılaştım. Tabii hemen kapattım ve kendime bir ders daha çıkardım.
Tadına gelince... Genelde kahvaltıda özellikle peynir ve reçeli birlikte yemeyi severim. O yüzden de bu muffinin tadını beğendim.
Ama üst üste defalarca yemek ister miyim? Hayır. Bir tane yeter de artar. Tabii bizim evde babam bayıla bayıla hepsini yedi o ayrı. Olsun damak zevki kişiden kişiye değişiyor.Umarım bu tarifi deneyenler de yeniliklere açık ve iki farklı tadın karışmasını seven insanlar olurlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder