Bu Blogda Ara

23 Eylül 2013 Pazartesi

Katlı Palamut Dilimleri

Buzlukta duran palamut dilimlerinden; hızlı yapılan, tadına doyum olmayan bir tarif yazacağım bugün.  Annem önceden marine etmiş palamut dilimlerini sağolsun. Tam pişirme kıvamına gelmişti. Önce buzunu mikrodalgada çözdüm ve  bu balığa en basit ne yapabilirim diye düşündüm. Her evde patates, kuru soğan, domates ve limon muhtemelen bulunur. İşte yemeğimin ana karakterleri...

 Malzemeler:

-5 palamut dilimi
-1 patates
-1 kuru soğan
-1 domates
-1 limon
-tuz, kekik, fesleğen
marine için:
-zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber


Hazırlanışı:

Yeşillik salatasıyla iyi gider.

Balıklarımı küçük fırında pişireceğim için gene küçük bir tepsiye dizdim. Üstlerine kekik, fesleğen ve tuz serptim. Defne yaprağı varsa onu koymak da iyi bir fikir olabilir. Patatesi, soğanı, domatesi ve limonu zevkime göre yani biraz kalın olacak şekilde dilimledim. Eğer daha çok balık dilimi varsa daha ince de doğrayabilirdim. Sırasıyla; balık, limon, soğan, patates ve domates şeklinde yükselerek hepsini bir arada tutmak için birer kürdan geçirdim. 

Marine sosu da kabın dibinde kalmamalı tabii ki üstlerine de onu gezdirip 180 derecelik fırında 30-45 dakika arası pişirdim. En zor patatesler piştiği için onları kontrol ederek pişip pişmediğini anladım. Gerçekten çok lezzetli ve kolay bir balık tarifi oldu bu eminim tekrar -yeni katlar çıkarak- yapıp afiyetle yerim.

Limonları da bir kenara ayırıp çöpe atmayın tatları çok güzel.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder