Bu Blogda Ara

30 Eylül 2013 Pazartesi

Elmalı ve Tarçınlı Muffin

Muffinler gelmeye devam ediyor. Yapmayı bırakamıyorum. Çünkü çok kolay ve lezzetli. Bu sefer de gerçekten çok beğendiğim ve severek yediğim bir muffin yaptım. Tarifi de Iowa Girl Eats sitesinden uyarladım.

Malzemeler:

-50 gr oda sıcaklığında tereyağ
-50 gr ayçiçek yağı
-50 gr beyaz şeker
-50 gr esmer şeker
-2 yumurta
-1 paket vanilya
-200 gr elenmiş un
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-yarım çay kaşığı tuz
-2 orta boy elma

Üstündeki kıtırlık için:


-90 gr esmer şeker
-yarım bardak yulaf ezmesi
-1 avuç dövülmüş ceviz
-30 gr un
-50 gr erimiş tereyağ
-yarım çay kaşığı tarçın


 Hazırlanışı:


Her zamanki gibi fırınımı 180 dereceye ayarlayıp işe koyuldum. 12 tane muffin çıkacağı için de kaplarımı dizdim. Bu sefer de fazla çıktı 2 tane :)

Büyük bir kapta kuru malzemelerimi yani un, şeker, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu karıştırdım. Başka bir kapta da yumurta, yağ ve şekeri iyice çırptım. Bir yanda da en önemlieleman olan elmayı küp küp doğradım ve muffinin dibine çökmemesi için una buladım.
Kıtırlık azgelince çikolata parçası koymaya karar verdim.

En sonunda da kuru karışımın içine sıvı karışımı fazla karıştırmadan yedirdim. Ve muffin harcım hazır. Üstüne de çıtılı ve lezzetli bir katman yapmam gerekiyordu. Bunun için de küçük bir kapta bütün malzemeleri karıştırdım. ve muffin harcını paylaştırdığım kapların üstünü de katman olarak bununla kapladım.
Yulaf ezmeli, cevizli üst katman

15-20 dakikada - denetimli olarak- pişti. Kürdan testini de yaptıktan sonra servis ettim. Tabi dayanamayıp hemen sıcakken tadına baktım ve harikaydı. Yani yaptıklarımın arasından şimdiye kadarki en iyisi diyebilirim.  Muffinler de genelde 1 gün bekledikten sonra daha da güzel oluyor bunu da öğrenmiş oldum.
Muffin dağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder